Privacy Policy

Shopkorting.nl neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Shopkorting.nl altijd in overeenstemming met de relevante privacywetgeving. Op deze pagina staat het Privacy Statement van Shopkorting.nl. We raden je aan dit Privacy Statement aandachtig door te nemen. De met hoofdletters geschreven woorden in dit Privacy Statement zijn gedefinieerd in de Gebruiksvoorwaarden.

In dit Privacy Statement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Wie is Shopkorting.nl?
  2. Welke informatie wordt door Shopkorting.nl verzameld en verwerkt?
  3. Wat zijn cookies en hoe gebruikt Shoprkorting.nl ze?
  4. Voor welke doeleinden zal Shopkorting.nl informatie over jou gebruiken?
  5. Gebruik door derden
  6. Hyperlinks
  7. Op welke wijze beschermt Shopkorting.nl jouw persoonlijke informatie?
  8. Hoe lang bewaart Shopkorting jouw persoonsgegevens?
  9. Wat zijn jouw rechten?
  10. Mogen minderjarigen gebruik maken van Shopkorting.nl?
  11. Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?
  12. Vragen?

 

  1. Wie is Shopkorting.nl?

Shopkorting.nl is onderdeel van de besloten vennootschap Bonuswinkelen B.V. Shopkorting.nl is een gratis online dienst die je de mogelijkheid biedt om een Profiel aan te maken waarna je voor kortingen en acties bij één van de vele aangesloten webshops van Partners in aanmerking komt. Na het doen van een Aankoop bij zo’n Partner kun je Credits ontvangen, welke je via het Profiel in Euro’s kan omzetten en naar je eigen bankrekening of PayPal-account kunt laten overmaken.

Je kunt je aanmelden via de website van Shopkorting.nl: www.shopkorting.nl (hierna: de Website). Met de Website wordt ook de mobiele applicatie van Shopkorting.nl bedoeld. Bij het bezoeken en gebruik maken van de Website verwerkt Shopkorting.nl persoonsgegevens.

Bonuswinkelen B.V.
KvK 34319977
Krijn Taconiskade 292
1087HW Amsterdam

De Functionaris voor de Gegevensbescherming van Shopkorting.nl is te bereiken via - privacy@shopkorting.nl.

  1. Welke informatie wordt door Shopkorting.nl verzameld en verwerkt?

Profiel
Om gebruik te kunnen maken van de Dienst, moet je een persoonlijk Profiel aanmaken. Hierbij vragen wij je om de volgende gegevens: je voor- en achternaam, geslacht, e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord, adres, geboortedatum, en je IBAN rekeningnummer waarop je gespaarde korting kan worden overgemaakt.

De inhoud van jouw Profiel is niet zichtbaar voor andere Gebruikers of Bezoekers. Als je een Review over één van onze Partners plaatst, kunnen andere Gebruikers slechts jouw gebruikersnaam zien.

Aankoopinformatie
Om de Dienst aan je te kunnen verlenen, verwerken wij informatie over je aankopen. Het gaat om de volgende informatie:

·       Datum & type aankoop;

·       De webshop waar jij je aankoop hebt gedaan;

·       Je Shopkorting tegoed;

·       De status en het bedrag van uitbetaling.

Deze informatie is toegankelijk via je Profiel.

Nieuwsbrieven
Shopkorting.nl gebruikt jouw emailadres om je op de hoogte te houden van de ontwikkeling van haar Dienst. Als er bijvoorbeeld een uitbreiding komt of er sprake is van een update zal Shopkorting.nl dat daarom aan jou laten weten. Ook kan Shopkorting.nl je op de hoogte houden van acties die door Shopkorting.nl worden georganiseerd.

Als je geen e-mailberichten van Shopkorting.nl wilt ontvangen, dan kun je je afmelden via de Website en via elke e-mail die door Shopkorting.nl aan jou wordt gestuurd.

Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
Shopkorting.nl combineert jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (jouw geslacht en je aankopen bij onze Partners) met elkaar, om jou de beste online ervaring te kunnen bieden. Door jouw gegevens te combineren sturen wij jou gepersonaliseerde nieuwsbrieven die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis, zoals acties bij webwinkels.

 Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen, die voor jou echt relevant zijn.

Wij versturen deze gepersonaliseerde nieuwsbrieven niet zonder jouw toestemming. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van deze nieuwsbrieven, kan je deze altijd weer intrekken via jouw Profiel en via elke e-mail die door Shopkorting.nl aan jou wordt verstuurd.

Content
Shopkorting.nl slaat alle Content die jij via Shopkorting.nl ter beschikking stelt op en verwerkt deze. Wanneer je de Content, bijvoorbeeld een Review, publiceert, kunnen ook andere Gebruikers en Bezoekers deze Content inzien en gebruiken. Gebruikers kunnen ook op jouw Reviews reageren.

Wanneer je je Profiel beëindigt, zal Shopkorting.nl je Profiel automatisch verwijderen. Shopkorting.nl blijft gerechtigd om overige Content, zoals de door jou geplaatste Reviews te gebruiken wanneer je daarvoor toestemming hebt gegeven. Deze toestemming kan ja altijd intrekken, waarna Shopkorting.nl deze Content zal anonimiseren of verwijderen.

Betalingsgegevens
Op het moment dat je minimaal EUR 10,00 aan Credits hebt verzameld door Aankopen te doen, kun je deze door Shopkorting.nl laten uitkeren. Daarom vragen wij je om jouw betalingsgegevens (naam en bankgegevens) aan ons door te geven, zodat wij deze betaling zo snel mogelijk kunnen uitvoeren. Deze gegevens zullen we nooit voor een ander doel gebruiken dan het overmaken van de korting die jij bij ons hebt verdiend.

Onderzoek en analyse
Shopkorting.nl streeft ernaar om haar diensten zo goed mogelijk aan jou te kunnen verlenen. We zijn hiervoor continu bezig om de Website te analyseren, beveiligen, onderhouden en optimaliseren, zodat we aanpassingen in onze Website kunnen aanbrengen. Voor dit onderzoek kunnen we gebruik maken van informatie over de manier hoe je bij ons terecht bent gekomen, welke pagina’s je hebt bezocht op de Website en de duur van je bezoek aan de Website. Alleen speciaal hiervoor aangewezen medewerkers van Shopkorting.nl hebben voor dit doel toegang tot jouw gegevens. De resultaten van het onderzoek zijn zoveel mogelijk geaggregeerd, om ervoor te zorgen dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet direct tot jou persoonlijk te herleiden zijn.

Bij het doen van onderzoek en de analyse maakt Shopkorting.nl gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan verder, in paragraaf 3 wordt dit uitgelegd.

Automatisch gegenereerde informatie
Om Shopkorting.nl optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina's goed te kunnen weergeven en om de Website te beveiligen) heeft Shopkorting.nl bepaalde informatie nodig. Shopkorting.nl verzamelt daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens jouw gebruik van de Website. Deze informatie bestaat uit het type device (o.a. tablet of smartphone) dat je gebruikt, je IP-adres (nummer van je computer dat het mogelijk maakt jouw computer te herkennen), het type browser (computerprogramma om internetpagina's mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt en de pagina's die je op de Website bezoekt. Voor zover Shopkorting.nl deze informatie gebruikt, is deze zoveel mogelijk geanonimiseerd.

De automatisch gegenereerde informatie kan ook worden gebruikt voor statistisch onderzoek. Zie hierover ook hoofdstuk 2 bij “Onderzoek en analyse”. Als de automatisch gegeneerde Informatie met behulp van cookies wordt verzameld, is ook hoofdstuk 3 over cookies van toepassing. Als de automatisch gegenereerde informatie wordt gebruikt in het kader van persoonlijke aanbiedingen, geldt hetgeen is bepaald in hoofdstuk 2 bij “Profilering”.

  1. Wat zijn cookies en hoe gebruikt Shopkorting.nl ze?

Voor de correcte werking van de Dienst van Shopkorting.nl is het gebruik van cookies essentieel, zonder cookies kunnen wij onze Dienst niet aan jou verlenen. Door het gebruik van Shopkorting.nl kunnen cookies op jouw computer, tablet of mobiele telefoon (“Randapparatuur”) worden geplaatst, en kan toegang tot die cookies worden verkregen. Cookies zijn kleine stukjes (tekst) informatie die een server naar de browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox) stuurt met de bedoeling dat de browser deze informatie bij een volgend bezoek weer naar de server terug zal sturen. Cookies van Shopkorting.nl kunnen je Randapparatuur of de bestanden daarop niet beschadigen.

De volgende typen cookies kunnen door jouw gebruik van de Dienst op jouw Randapparatuur geïnstalleerd worden:

Functionele cookies
Shopkorting.nl plaatst in de eerste plaats functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk om de Dienst op een gebruiksvriendelijke wijze te kunnen leveren. Zo zorgen functionele cookies er voor dat je na het inloggen op de Website niet op elke pagina opnieuw hoeft in te loggen en onthouden deze functionele cookies de op de Website ingevulde (bestel)formulieren.

Analytische cookies
Wij gebruiken, met behulp van derden, analytische cookies om het gebruik en bezoek van de Website te onderzoeken. Met behulp van deze cookies wordt jouw gebruik van de Website geregistreerd. Dit gebruik wordt vervolgens door Shopkorting.nl of door derden geanalyseerd (en de resultaten daarvan worden aan Shopkorting.nl verstrekt). Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen: vanaf welke pagina je op de Website bent gekomen, wanneer en hoelang je de Website bezoekt of gebruikt, welke pagina's je bezoekt op de Website en of je gebruik maakt van de functionaliteiten van de Website. Shopkorting.nl verkrijgt op deze wijze inzicht in de wijze waarop de Website wordt gebruikt (het aantal bezoekers op de Website, hoe lang een bezoek duurt en in welke volgorde de Website wordt gebruikt) en kan aan de hand van die gegevens zo nodig aanpassingen in de Website of haar dienstverlening doorvoeren.

Affiliate cookies
Om in aanmerking te komen voor Credits die op jouw Profiel worden gestort, is het essentieel dat de Partner waar je jouw Aankoop doet, kan zien dat je via onze Website op de website van deze Partner terecht bent gekomen. Om deze informatie aan de partner te verstrekken wordt de informatie uit zogenaamde affiliate cookies gebruikt. Zonder deze cookies kunnen wij onze Dienst niet aan jou verlenen, omdat we jou anders geen korting kunnen verlenen of acties kunnen aanbieden. De affiliate cookies verwijzen slechts naar de informatie van Shopkorting.nl, waardoor de Partner kan zien dat je van onze Website afkomstig bent. Alleen als er na het doen van een Aankoop dergelijke affiliate cookies in jouw browser worden aangetroffen, kom je in aanmerking voor het verkrijgen van Credits.

Social plug ins
Via de Website wordt toegang geboden tot sociale media, in het bijzonder tot Facebook. Met behulp van deze zogenaamde social plug ins kun je door middel van je Facebook-profiel op jouw Profiel inloggen en informatie op de Website met anderen delen dan wel deze aanbevelen. Via de social plug ins worden door derde partijen cookies op jouw Randapparatuur geplaatst. Dit kunnen cookies zijn bedoeld om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maar er kunnen ook tracking cookies worden geplaatst die worden gebruikt om jouw surfgedrag over meerdere Websites te volgen en een profiel van je surfgedrag op te bouwen. Op het gebruik van de cookies die via de social plug ins op de Website worden geplaatst, zijn de voorwaarden van die derde partijen van toepassing. Shopkorting.nl accepteert geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor deze voorwaarden van derden en verwijst je naar de voorwaarden van de die partijen.

Uitlezen informatie zonder cookies
Naast het plaatsen van cookies, leest Shopkorting.nl ook informatie uit je browser en Randapparatuur zonder dat een cookie is geplaatst. Op deze wijze verzamelt Shopkorting.nl (technische) eigenschappen van je Randapparatuur en door jou gebruikte software, zoals het type besturingssysteem, het type browser, het IP-adres en het account nummer. Shopkorting.nl gebruikt deze informatie om de site optimaal te laten werken.

Verwijderen cookies
Je kunt je gegeven toestemming voor cookies altijd intrekken en je kunt browser zo altijd instellen dat je geïnstalleerde cookies kunt toestaan of weigeren en dat je tijdens je volgende gebruik van Shopkorting.nl geen cookies ontvangt. Je dient er wel rekening mee te houden dat het verwijderen van cookies tot gevolg kan hebben dat bepaalde onderdelen van Shopkorting.nl niet of niet goed meer werken. Zo kun je geen Credits verzamelen als je de installatie van affiliate cookies verhindert.

Om meer over deze functies te weten te komen, kun je het beste je browser instructies of de Help functie van je browser raadplegen.

Let op: het weigeren en verwijderen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Als je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers moet je de bovengenoemde handeling(en) zo vaak als nodig herhalen.

  1. Voor welke doeleinden zal Shopkorting.nl informatie over jou gebruiken?

Doeleinden

Shopkorting.nl zal informatie over jou voor de volgende doeleinden gebruiken:

Doel

Rechtsgrond

 

 

om de persoonlijke pagina te kunnen creëren, zodat je Credits kunt verdienen en Reacties kunt plaatsen;

de verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij jij partij bent;

om het saldo bij Shopkorting bij te kunnen houden en om betalingen aan jou mogelijk te maken;

de verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij jij partij bent;

(i) om je nieuwsbrieven toe te sturen en (ii) gepersonaliseerde nieuwsbrieven te toe kunnen sturen als je je daarvoor hebt aangemeld;

(i) de verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Shopkorting, namelijk direct marketing doeleinden; (ii) je hebt je toestemming gegeven voor deze verwerking van je persoonsgegevens.

om je informatie toe te zenden omtrent de eigen diensten en producten van Shopkorting en om te reageren op je vragen en feedback;

de verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Shopkorting, namelijk direct marketing doeleinden en het verbeteren van de dienstverlening;

om de Website te beveiligen, aan te passen en te verbeteren;

de verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Shopkorting, namelijk de beveiliging van de Website en het verbeteren van de dienstverlening, inclusief de beveiliging van de Website en het verbeteren van de dienstverlening;

om statistische gegevens te genereren en om deze gegevens (geanonimiseerd) te gebruiken voor onderzoeksdoeleinden;

de verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Shopkorting, namelijk het verbeteren van de dienstverlening;

om informatie over jou te verstrekken aan derden in het kader van je gebruik van Shopkorting.nl, als je daarvoor toestemming hebt gegeven of op basis van en in overeenstemming met wet- en/of regelgeving;

(i) je hebt je toestemming gegeven voor deze verwerking van je persoonsgegevens; (ii) de verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op Shopkorting rust;

 

  1. Gebruik door derden

Zonder jouw expliciete toestemming zal Shopkorting.nl jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken, behalve:

      aan onderaannemers die namens en ten behoeve van Shopkorting.nl de persoonsgegevens verwerken. Shopkorting.nl zorgt ervoor dat in dat geval contractuele bepalingen er in voorzien dat derden jouw persoonsgegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan beschreven in dit privacybeleid en dat de derden beveiligingsmaatregelen hebben getroffen die noodzakelijk zijn voor de bescherming van jouw persoonsgegevens tegen een niet toegelaten verwerking ervan en tegen onopzettelijk verlies of vernietiging van of schade aan jouw persoonsgegevens;

·        als Shopkorting.nl daartoe verplicht is op grond van nationale of internationale wetgeving, jurisprudentie en/of regelgeving, of indien Shopkorting.nl dit nodig acht om haar eigen rechten te verdedigen.

  1. Hyperlinks

De Website kan hyperlinks bevatten waarmee je de Website van Shopkorting.nl verlaat en op de website van een andere partij terecht komt. Shopkorting.nl heeft geen zeggenschap over diensten en/of websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze diensten en/of websites van derden een ander privacy statement en/of voorwaarden van toepassing is/zijn. Dit privacy statement van Shopkorting.nl heeft alleen betrekking op (persoons)gegevens die via de Dienst zijn verkregen. Shopkorting.nl accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) diensten en/of websites van derden.

  1. Op welke wijze beschermt Shopkorting.nl jouw persoonlijke informatie?

Shopkorting.nl neemt passende technische en organisatorische maatregelen om jouw (persoons-)gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Om misbruik van de gegevens te voorkomen verzoekt Shopkorting je nooit jouw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven, behalve wanneer je inlogt op shopkorting.nl.

  1. Hoe lang bewaart Shopkorting jouw persoonsgegevens?

Je persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij zijn verwerkt en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen van Shopkorting. De gegevens van jouw Profiel worden bewaard totdat jij je Profiel hebt verwijderd. Jouw betaalgegevens zijn wij verplicht te bewaren op grond van fiscale wetgeving en bewaren wij minimaal 7 jaar.

  1. Wat zijn jouw rechten?

Op grond van de privacywetgeving heb je als betrokkene een aantal rechten. In dit hoofdstuk binnen het privacybeleid wordt vermeld om welke rechten het gaat en op welke wijze je deze rechten kunt inroepen. Jouw verzoeken kunnen worden gestuurd aan info@shopkorting.nl. Stuur de e-mail vanuit het e-mailadres waarmee je bij ons bekend bent, zodat we zeker weten dat de informatie die je opvraagt ook echt bij jou hoort.

Reactie
Shopkorting.nl probeert zo snel mogelijk en in ieder geval binnen een maand op je verzoeken te reageren. De mogelijkheid bestaat echter dat Shopkorting.nl meer tijd nodig heeft. Wanneer dat zo is, zal Shopkorting.nl je hierover voor afloop van de hierboven bedoelde maand informeren. De extra tijd zal niet meer dan twee maanden bedragen.

Wanneer Shopkorting.nl niet (volledig) kan vaststellen op welke persoonsgegevens je verzoek betrekking heeft, kan Shopkorting.nl je vragen om je verzoek (nader) te specificeren. Verder bestaat de mogelijkheid dat Shopkorting.nl je vraagt jezelf te identificeren voordat Shopkorting.nl je verzoek in behandeling neemt. De mogelijkheid bestaat dat Shopkorting.nl een verzoek van je afwijst, bijvoorbeeld omdat Shopkorting.nl (wettelijk gezien) niet aan je verzoek kan of hoeft te voldoen. Shopkorting.nl zal je ook van een afwijzing op de hoogte stellen.

Shopkorting.nl wijst je er verder op dat je, in het geval Shopkorting.nl een verzoek van je afwijst, het recht hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Inzagerecht
Je hebt het recht een verzoek in te dienen om te achterhalen of Shopkorting.nl op jou betrekking hebbende persoonsgegevens verwerkt. lndien dit het geval is, zal Shopkorting.nl je in overeenstemming met de wet een kopie van de over jou verzamelde persoonsgegevens verstrekken.

Recht op rectificatie
Je hebt het recht om een verzoek tot rectificatie van onjuiste op jou betrekking hebbende persoonsgegevens in te dienen. Als dat mogelijk is, heb je ook het recht aanvullende persoonsgegevens te verstrekken om zo de verzameling van jouw persoonsgegevens volledig te maken.

Recht om vergeten te worden
Je hebt het recht om te verzoeken tot verwijdering van (bepaalde) op jou betrekking hebbende persoonsgegevens (het recht op vergetelheid). Indien je verzoek wordt toegekend, zal Shopkorting.nl de betreffende persoonsgegevens verwijderen.

Recht op beperking
Je hebt het recht een verzoek in te dienen tot beperking van jouw persoonsgegevens. Dit betekent dat, indien het verzoek tot beperking wordt gehonoreerd, Shopkorting.nl gedurende de termijn van de beperking jouw persoonsgegevens niet verder zal verwerken tenzij dit op basis van de wet toch geoorloofd is.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om, onder bepaalde omstandigheden, bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, bijvoorbeeld als Shopkorting.nl jouw persoonsgegevens verwerkt op basis van gerechtvaardigd belang. Als je bezwaar maakt, zal Shopkorting.nl jouw privacy belangen afwegen tegen de bedrijfsbelangen van Shopkorting.nl. Als jouw belang zwaarder weegt, zal Shopkorting.nl jouw persoonsgegevens niet verder verwerken.

Indien jouw persoonsgegevens worden gebruikt voor direct marketing, kun je altijd bezwaar maken tegen de verwerking. In dat geval zal Shopkorting.nl jouw persoonsgegevens niet meer voor dat doeleinde verwerken.

Recht op dataportabiliteit
Je hebt het recht een verzoek tot dataportabiliteit in te dienen. Shopkorting.nl zal de gegevens die onder dit recht vallen op een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm aan jou ter beschikking stellen zodat je deze aan een derde partij kunt overdragen.

  1. Mogen minderjarigen gebruik maken van Shopkorting.nl?

Als je nog geen zestien (16) jaar oud bent, dan moet je toestemming hebben van je ouders of voogd voordat je een Profiel aanmaakt. Wanneer je een Profiel hebt aangemaakt, gaan wij er van uit dat je zestien (16) jaar of ouder bent of toestemming van je ouders/voogd hebt om een Profiel aan te maken. Als dit niet het geval is, informeer ons hier dan over via info@shopkorting.nl.

  1. Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt op de Website en/of via berichtgeving aan jou.

  1. Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over dit Privacy Statement dan kun je een e-mail sturen aan info@shopkorting.nl. Als je een klacht hebt over het gebruik van je persoonsgegevens en je komt er met Shopkorting niet uit, dan kun je je klacht ook indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.