Yummy recept: No bake mini cheesecakes

Yummy recept: No bake mini cheesecakes
Laten we het maar gelijk toegeven: wij zijn stiekem een beetje verslaafd aan zoetigheden en dus zullen wij taartjes, ijs, koekjes en cupcakes never nooit afslaan! Het liefst maken we deze heerlijke lekkernijen dan ook zelf om vervolgens collega’s te verrassen met een hapje op kantoor. Toen we dit recept voor supersnelle cheesecakes tegenkwamen, liep het water ons ook al in de mond. Schrijft u mee voor de boodschappenlijst?

Wij houden ontzettend van lekkere hapjes, maar het moet niet te lastig zijn of uren in beslag nemen. Daarom is dit recept ontzettend ideaal. Voor elk laagje heeft u namelijk maar een paar ingrediënten nodig en daarnaast hoeven deze cheesecakes niet in de oven. Succes gegarandeerd dus!

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels suiker
  • 120 gram ongezouten gesmolten boter
  • 240 gram koekkruimels (bijvoorbeeld Bastognekoeken)
  • 240 milliliter slagroom
  • 300 gram roomkaas
  • 180 gram crème fraîche
  • 86 gram gezeefde poedersuiker
  • 2 1/2 theelepel maïzena
  • Drie eetlepels suiker (voor de saus)
  • 80 milliliter water
  • 350 gram frambozen en een paar extra als garnering

Bereidingswijze:

Plaats om te beginnen folie in de muffinvorm, zo zijn de cheesecakes gemakkelijk uit de vormpjes te halen wanneer ze klaar zijn. Smelt daarna de boter en roer de suiker en koekkruimels door elkaar. Voeg dan de gesmolten boter bij dit mengsel en leg in iedere muffinvorm een laagje als bodem. Zet de vorm vervolgens even in de vriezer.

Ondertussen kunt u de slagroom stijfkloppen. Voeg dan in een andere bak roomkaas, de crème fraîche en de poedersuiker bij elkaar en schep daarna de slagroom erdoor. Haal dan de muffinvorm uit de vriezer en lepel dit mengsel over de bodempjes van de cheesecakes. Daarna kan de vorm de vriezer weer in.

Als laatste moet de frambozensaus gemaakt worden. Doe maïzena, suiker en water in een steelpannetje en begin met verwarmen. Vervolgens kunnen de frambozen erbij. Verwarm dit mengsel op middelhoog vuur terwijl u goed blijft roeren. Het moet eventjes koken tot het een sausje geworden is. Zeef dit mengsel tot een glad sausje en schenk over de cheesecakes zodra de het afgekoeld is. En nu lekker genieten, enjoy!

Bron: Ohsweetbasil
Beeld: iStock

Laat ons weten wat u van dit artikel vindt!
Alleen Shopkorting leden kunnen een review toevoegen.

Cookies op Shopkorting.nl

Shopkorting.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://www.shopkorting.nl/policy