Witte asperges schillen doet u het beste op deze manier

Witte asperges schillen doet u het beste op deze manier
Het aspergeseizoen is weer begonnen waardoor u op het internet meteen weer vele recepten ontdekt waarbij u heerlijke witte asperges in een gerecht verwerkt. Maar hoe schilt u zo'n witte asperge nou eigenlijk het beste?

De supermarkten liggen er weer vol mee: witte asperges. Het witte goud is een seizoensgebonden product, waardoor het lekkernij slechts een bepaalde periode verkrijgbaar is. Hoogste tijd om ermee aan de slag te gaan! Allereerst is het belangrijk dat u leert hoe u een asperge schilt en dat zullen wij u nu stap voor stap uitleggen.

Stap 1

Begin met het zorgvuldig wassen van de asperges. Snijd vervolgens anderhalve centimeter van de konten af, deze zijn bitter en niet lekker. Stop de asperges daarna dertig minuten in een bak met koud water. 

Stap 2

De asperges schilt u het beste door ze plat op een snijplank neer te leggen en een dunschiller of een aspergeschiller te gebruiken. Schil nu de asperge twee keer rond en zorg ervoor dat er geen vezelige stukken blijven zitten. Aan de uiteinden haalt u meer weg dan bij de rest van de asperge.

Stap 3

Check de asperges nogmaals één voor één om te kijken of er nog dikke vezelstukken zitten. Snijd deze eventueel nog weg en ze zijn klaar voor gebruik.

Tip: via de website van AH.nl ontdekt u verschillende aspergerecepten.

Bron: Culy.nl
Beeld: iStock

Laat ons weten wat u van dit artikel vindt!
Alleen Shopkorting leden kunnen een review toevoegen.

Cookies op Shopkorting.nl

Shopkorting.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://www.shopkorting.nl/policy