Huh? Eten we eigenlijk het verkeerde deel van de avocado?

Huh? Eten we eigenlijk het verkeerde deel van de avocado?
Een avocado uitgesmeerd op een broodje, door de salade, bij de chips als guacamole of gewoon met een klein beetje olie, peper en zout. Er zijn zo ontzettend veel manieren om een avocado te eten. Of het nu voor de lunch is, bij het avondeten of als snack tijdens de borrel: wij houden ervan!

Nu schijnt dat we eigenlijk een ander deel van deze vrucht zouden moeten eten. Het deel dat wij weggooien, blijkt juist het gedeelte te zijn dat we moeten oppeuzelen, al dan niet verwerkt in bijvoorbeeld een smoothie. Waar hebben we het over? Nou, de avocadopit. Deze zit namelijk vol met goeie stoffen en eigenlijk is het zonde dat we hier geen gebruik van maken. Zo zitten er in de pit ontzettend veel antioxidanten, maar ook vezels en oliën die goed zijn voor het lichaam.

Super healthy!

Door de pit te vermalen in de blender, ontstaat er een soort poeder. Dit smaakt wat bitter, maar kan prima verwerkt worden in bijvoorbeeld een sapje of zelfgemaakte smoothie. Weet u trouwens hoe u snel kunt checken of een avocado rijp is, zonder hem gelijk open te maken (of fijn te knijpen in de supermarkt)? Trek gewoon het pitje ervanaf: is het groen en mooi helder? Dan is hij klaar om opgepeuzeld te worden. Elke andere kleur is niet goed. Eet smakelijk!

Bron: One Green Planet
Beeld: Shutterstock

Laat ons weten wat u van dit artikel vindt!
Alleen Shopkorting leden kunnen een review toevoegen.

Cookies op Shopkorting.nl

Shopkorting.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://www.shopkorting.nl/policy