Het is een feit: chocolade verlaagt risico op hartziekten

Het is een feit: chocolade verlaagt risico op hartziekten
We hoeven niet langer meer van die verrukkelijke chocoladerepen af te blijven, want het blijkt dat chocolade daadwerkelijk het risico op hart- en vaatziekten of een beroerte verlaagt.

Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Aberdeen is gebleken dat bij iemand die tot 100 gram chocolade per dag eet de kans op hart- en vaatziekten met maar liefst 11% verlaagt, in tegenstelling tot iemand die geen chocolade eet. Ook verlaagt het eten van de lekkernij de kans op overlijden met 25%. Dit betekent dat we dus per dag een reep chocolade naar binnen mogen werken!

Melkchocolade

Melkchocolade zou minder gezond zijn dan pure chocolade. Echter wijst deze studie uit dat de gezondheidsvoordelen ook uit dit type chocolade gehaald kunnen worden. De aanwezigheid van andere bestanddelen uit melk zoals calcium en vetzuren bieden hier mogelijk een verklaring voor.

Chocolade blijkt dus wel degelijk goed te zijn voor ons, maar net zoals met alle producten geldt ook hiervoor; geniet met mate!

Bron: University of Aberdeen
Beeld: Pexels

Laat ons weten wat je van dit artikel vindt!
Alleen Shopkorting leden kunnen een review toevoegen.